سفارشات خود را برای  بالا 100 هزار تومان را با پیک رایگان تجربه کنید

روش صحیح استفاده از دارو های ضد ریفلاکس در شیر خواران

ریفلاکس
آنچه در این مطلب می‌خوانید

50 تا 70 درصد نوزادان و شيرخواران اين مشکل را دارند و اگر نوزاد يا شيرخوار 3 تا 4 ماهه اي بعد از خوردن شير مقداري از آن را برمي گرداند اين امر مشکلي ايجاد نمي کند و طبيعي است. به همين دليل نام اين پديده را ريفلاکس فيزيولوژيک گذاشته اند.

ریفلاکس

تشخيص ريفلاکس

در مرحله اول بايد علايم ريفلاکس را بشناسيد تا بتوانيد به کودک کمک کنيد. کودکان معمولا دچار ناراحتي معده، حالت تهوع، سوزش سردل، مشکلات تنفسي و کاهش وزن مي شوند. برخي از کودکان نيز دچار خس خس سينه، گلودرد و ذات الريه مي شوند.

اگر کودک شما دچار ريفلاکس مي شود، بيشتراز معمول آب دهان خود را بيرون مي ريزد و از قولنج رنج مي برد. به اين علت است که لوله گوارشي وي هنوز در حال رشد است. کودکان به مرور که بزرگ تر مي شوند مي توانند اين بيماري را مهار کنند اگرچه عوامل ديگري مانند پرخوري، مصرف کافئين، مصرف غذاهاي تند و پرادويه، برخي داروها و چاقي مفرط را نيز بايد در نظر گرفت.

تغيير برنامه غذايي

برخي مواد غذايي مي تواند باعث افزايش ريفلاکس شود از جمله لبنيات، گلوتن و گندم. اين نوع غذاها را از برنامه غذايي کودک حذف کنيد. حتي گفته مي شود اين مواد بايد از برنامه غذايي مادران در دوران شيردهي هم حذف شود. سعي کنيد غذاي کودک را از 3 وعده بزرگ به 5 يا 6 وعده کوچک تغيير دهيد. جويدن درست را به کودک خود ياد دهيد تا روند هضم به درستي انجام شود.

استفاده از شربت رانیتید ین

میزان مصرف توسط پزشک تعیین می شود و دارو را می توان به صورت 2 یا 3 بار در روز مصرف کرد و بهتر است 20 تا 30 دقیقه قبل از خوردن شیر یا غذا باشد و مدت درمان 8 تا 12 هفته است که در صورت پاسخ به درمان با نظر پزشک بتریج کم می شودتا قطع شود

استفاده از داروهایی که به صورت کپسول می باشد : کپسول را باید باز کرد و دانه های ریز داخال انرا به میزان تجویز شده توسط پزشک روی ماست یا سیب رنده شده می ریزیم و نکته مهم این است که این دانه ها نباید له شوند و در شیر خواران بهتر است دوز دارو به صورت دو بار در روز داده شود

داروهایی که به صورت قرص های روکش دار است مثل قرص پنتا پرازول را نمی توان خرد کرد و لذا در شیرخوران نمی توان استفاده کرد

مرکز گوارش کودکان تهران

تلفن تماس : 02166126187

کانال : @govareshkoudakan

به این مطلب امتیاز دهید
دکتر
Author: دکتر

این مطلب را به اشتراک بگذارید